KVO krijgt meer ademruimte van licentiecommissie, maar niet alle zorgen zijn weg

KVO krijgt meer ademruimte van licentiecommissie, maar niet alle zorgen zijn weg

17-10-2023 21:00

KV Oostende heeft toch wat goed nieuws gekregen van de Licentiecommissie van het profvoetbal. De kustploeg heeft het financieel moeilijk en werd aan de leiband gelegd, maar krijgt nu meer vrijheid.

KVO kreeg in april van dit jaar te horen dat het permanent zou worden opgevolgddoor het Audoritaat voorde licenties nadat bekend raakte dat de club verschillende schulden niet was nagekomen. Inmiddels is KVO er wel in geslaagd om de nodige papieren voor te leggen en krijgt het daardoor wat meer ademruimte.

"De licentiecommissie stelt vast dat de betalingsbewijzen dat de club op 10 oktober 2023 heeft ingediend, tot de conclusie leidt dat de club nu voldoet aan haar verplichtingen inzake het financieel toezicht", zegt men bij het bondsorgaan. "Gezien de gedane verklaringen en overgelegde stukken kunnen we besluiten dat de club in orde is op het niveau van zijn financiële controle."

Toch betekent niet dat KVO gevrijwaard is van alle zorgen. De club betaalt wel nog alle spelerslonen, maar de Amerikaanse eigenaars willen voor de rest amper nog geld in de club stoppen en zoeken naar een overnemer.