'Vermoedelijke dader terreuraanslag in Brussel doodgeschoten door politie'

'Vermoedelijke dader terreuraanslag in Brussel doodgeschoten door politie'

17-10-2023 08:40 Laatste update: 11:48
103

Na de onwerkelijke gebeurtenissen in Brussel van maandagavond, is de vermoedelijke dader van de terreuraanslag doodgeschoten tijdens een politie-interventie. Ook is het terreurniveau in Brussel opgeschroefd naar het hoogste niveau. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De 45-jarige Lassoued, die illegaal in België verbleef en woonde in het centrum van Brussel, in de wijk Schaarbeek, was al bekend bij de politie vanwege verdachte praktijken en mensensmokkel. Lassoued is dinsdagochtend doodgeschoten tijdens een politie-interventie in Schaarbeek.

De politie kreeg een signaal dat Lassoued in de wijk Schaarbeek in een café aanwezig was. Toen de politie aankwam, werd er geschoten. Lassoued, die geraakt werd in de borstkas, werd aangetroffen met het wapen dat hij gebruikte tijdens de aanslag op maandagavond.

Na de gebeurtenissen op maandagavond is het terreurniveau opgeschroefd naar niveau 4 in Brussel. Buiten Brussel geldt ook een dreigingsniveau, maar dan van niveau 3. Niveau 4 betekent dat de dreiging 'zeer ernstig en nabij is'.