Rode Duivels hebben zich al geplaatst, zeven andere landen al zeker van EK 2024

Rode Duivels hebben zich al geplaatst, zeven andere landen al zeker van EK 2024

16-10-2023 23:46

De Rode Duivels hebben zich al geplaatst voor het EK 2024 in Duitsland, maar welke landen gaan De Rode Duivels daar mogelijk treffen? Op dit moment zijn er al acht landen zeker van een plekje op het EK in Duitsland, inclusief de gastheer zelf.

Spanje en Schotland uit Groep A
Spanje en Schotland hebben zich naar een plaats op het EK gevoetbald. Na zes gespeelde matchen hebben zowel Spanje als Schotland vijftien punten verzameld. Achtervolger Noorwegen kan dit niet meer goedmaken, Noorwegen en Antonio Nusa hebben na zeven matchen tien punten behaald.

Frankrijk met 18 op 18
Na Spanje en Schotland volgt Frankrijk. De Fransen hebben zich geplaatst vanuit Groep B. Frankrijk heeft 18 op 18 behaald en staat fier bovenaan. Nederland of Griekenland gaat zich vanuit Groep B bij Frankrijk aansluiten richting Duitsland.

Turkije vanuit Groep D
Turkije is het eerste land in Groep D dat zich heeft verzekerd van een ticket voor het EK in Duitsland. Het land heeft zestien punten, zes meer dan Wales en Kroatië. De Turken wonnen zondagavond van Letland en zagen Kroatië verliezen van Wales, waardoor Turkije de Kroaten op onderling resultaat op afstand houdt. Kroatië en Wales gaan onderling uitvechten wie er met Turkije vanuit Groep D meegaat naar Duitsland.

Rode Duivels en Oostenrijk vanuit Groep F
De volgende gegadigden zijn De Rode Duivels en Oostenrijk. België had zich vrijdagavond verzekerd van het EK door in Oostenrijk te winnen. De Rode Duivels speelden zes matchen en wonnen er hiervan vijf. Eenmaal werd er gelijkgespeeld, dat was in de thuiswedstrijd tegen Oostenrijk. Oostenrijk ging op bezoek bij Azerbeidzjan om het EK-ticket veilig te stellen, dit lukte met de hakken over de sloot, door met 0-1 te winnen.

Portugal en Martinez zonder moeite  
De laatste twee landen die nu al zeker zijn van plaatsing, zijn Portugal en Slowakije. Vooral het Portugal van voormalig Rode Duivel-bondscoach Roberto Martinez maakt een zeer degelijke indruk. De Portugezen hebben 24 op 24 gespeeld. Portugal wist al 32 keer te scoren en kreeg slechts 2 doelpunten tegen. 

Deze landen zijn al zeker van EK:
Duitsland (gastland)
Spanje
Schotland
Frankrijk
Turkije
België
Oostenrijk
Portugal