'Plan B lijkt in de maak voor Barcelona, dat geen tachtig miljoen af gaat tikken'

'Plan B lijkt in de maak voor Barcelona, dat geen tachtig miljoen af gaat tikken'

16-10-2023 22:23

Als FC Barcelona João Félix komende zomer definitief wil overnemen van Atlético Madrid, dan moet het maar liefst tachtig miljoen euro betalen. Dat weet Sport, dat meldt dat een nieuwe huurovereenkomst daardoor voor de hand ligt.

Op papier huurt Barcelona Félix dit seizoen, maar volgens Sport kan de Portugees deze zomer definitief eigendom worden van de Catalanen. President Joan Laportal zal zijn portemonnee dan wel flink moeten trekken. Naar verluidt kan Barcelona de benodigde tachtig miljoen euro tegen die tijd niet ophoesten, waardoor er een andere oplossing moet worden gevonden, mocht de Spaanse landskampioen met hem door willen.

De meest haalbare optie lijkt een verlengde huurovereenkomst voor Barcelona. Mogelijk kunnen de Catalanen Félix een jaar later, in 2025, dan kopen voor veertig miljoen euro, zo klinkt het. Ook verwacht Barcelona tegen die tijd meer vet op de botten te hebben.

Tot dusver speelde Felix acht duels voor Barça. Daarin was hij goed voor drie goals en drie assists. Trainer Xavi lijkt overtuigd te zijn van de kwaliteiten van de 23-jarige aanvaller.