Verschrikkelijk: twee Zweden omgekomen bij schietpartij, wedstrijd is gestaakt

Verschrikkelijk: twee Zweden omgekomen bij schietpartij, wedstrijd is gestaakt

16-10-2023 22:00
98

Bij een schietpartij in Brussel zijn maandagavond twee voetbalsupporters met de Zweedse nationaliteit om het leven gekomen. Hierdoor is de match tussen De Rode Duivels en Zweden in de rust gestaakt. Zweden heeft besloten om niet verder te willen spelen. 

Het Laatste Nieuws heeft een video gepubliceerd waarop de mogelijke dader van het schietincident te zien is. Op de zeer heftige beelden is te zien hoe een man, die een feloranje jas draagt, zijn scooter laat vallen en een gebouw binnenloopt terwijl hij een wapen draagt. Vervolgens zijn er meerdere schoten te horen, waarbij dus twee Zweedse mensen het leven hebben moeten laten. 

De man is daarna weer op zijn scooter gestapt, en weggereden. Tot op heden is hij nog niet gearresteerd door de politie. Het duel tussen België en Zweden is even later 'gewoon' begonnen. HLN meldt dat er in het Koning Boudewijnstadion wel een 'zenuwachtige' sfeer hangt. 

Sudinfo bericht dat de vermeende schieter 'Allahu akbar' (god is groot in het Arabisch) heeft geroepen. Daarnaast zou hij ook een videoboodschap hebben opgenomen, die verspreid is op Facebook. Daarin zegt hij dat hij lid is van de Islamitische Staat. Ook vertelt hij dat hij de twee mensen heeft neergeschoten om "de moslims te wreken en dat wij leven en sterven voor onze religie".