Rode Duivels - Zweden gestaakt na fatale schietpartij, veiligheidsrisico

Rode Duivels - Zweden gestaakt na fatale schietpartij, veiligheidsrisico

16-10-2023 21:45 Laatste update: 22:01
2

De wedstrijd tussen de Rode Duivels en Zweden wordt mogelijk gestaakt vanwege veiligheidsrisico’s, weet voetbaljournalist Samindra Kunti. De Zweedse voorzitter en voormalig president Frederik Reinfeldt, heeft het stadion verlaten. De veiligheidsrisico's hebben alles te maken met de fatale schietpartij die plaatsvond vlak voor de match tussen de Rode Duivels en Zweden. Bij de schietpartij kwamen twee Zweedse voetbalsupporters om het leven. 

Reinfeldt heeft het Koning Boudewijnstadion waarschijnlijk verlaten om veiligheidsredenen. Gesprekken tussen het Zweedse nationale team en de staff zijn nog gaande, er wordt druk overlegd met de Brusselse politie.

De Rode Duivels en Zweden zijn met een 1-1 gelijke stand de rust in gegaan. Namens de Zweden kwam spits Viktor Gyökeres tot scoren na een fraaie solo. Bij de Rode Duivels scoorde spits Romelu Lukaku via een penalty.

UPDATE: De match tussen de Rode Duivels en Zweden is definitief gestaakt. De Zweden hebben aangegeven dat ze niet verder willen spelen.