Bondscoach Koeman: Als dit weer gebeurt, moet UEFA of scheidsrechter ingrijpen

Bondscoach Koeman: "Als dit weer gebeurt, moet UEFA of scheidsrechter ingrijpen"

15-10-2023 21:01
1

Ronald Koeman vindt dat de scheidsrechter of UEFA op moet treden, als de spelers van Oranje lastiggevallen worden door laserpennen. Het Nederlands elftal speelt namelijk in de OPAP Arena tegen Griekenland, terwijl spelers van Ajax daar recent nog te maken kregen met de lasers.

Oranje speelt maandagavond een cruciaal EK-kwalificatieduel met Griekenland. In aanloop naar die wedstrijd wordt Koeman gevraagd naar de laserpennen, waar onder meer Steven Bergwijn voor zijn penalty tegen AEK Athene door werd geteisterd. "Ik zag het natuurlijk bij de wedstrijd van Ajax. Ik heb dat wel kenbaar gemaakt bij de KNVB, om in ieder geval duidelijk te maken dat dit gebeurt", stelt Koeman op zijn persconferentie.

"Als dit nu weer gebeurt, moet de UEFA of scheidsrechter ingrijpen", zegt een duidelijke bondscoach. Bergwijn en Brian Brobbey gaven Koeman ook nog informatie over het veld in Athene. "Ze zeiden dat hij misschien niet optimaal is. Dat was hij in Amsterdam alleen ook niet", doelt Koeman op het veld in de Johan Cruijff Arena, waar Oranje vrijdag met 1-2 van Frankrijk verloor.