Tchouaméni krijgt een veeg uit de pan: 'Lever dan salaris in'

Tchouaméni krijgt een veeg uit de pan: 'Lever dan salaris in'

14-10-2023 20:29
1

Aurélien Tchouaméni heeft Jérôme Rothen over zich heen gekregen. De middenvelder van Real Madrid en Frankrijk beklaagde zich na het EK-kwalificatieduel met Oranje over de volle speelkalender. 

Volgens Tchouaméni zijn er te veel wedstrijden in een seizoen. Het wekt wrevel bij Rothen. "Wil jij minder duels spelen? Prima, dan krijg je minder salaris", stelt de uitgesproken oud-speler van AS Monaco en Paris Saint-Germain bij RMC Sport. "Normaal gesproken verdedig ik spelers, maar nu pak ik Aurélien Tchouaméni even aan. Als je toegewijd bent aan je werk, en je wordt goed betaald om goed te zijn op het veld, dan bereid je jezelf goed voor."

Rothen denkt wel te weten waar het probleem ligt. "Als je basisspeler bent, ga je roepen dat je teveel speelt. Omdat er in de top ook wat minder interessante wedstrijden zijn. Maar de opeenstapeling van wedstrijden is niet zoveel anders dan twintig tot dertig jaar geleden. En ze duren nog altijd negentig minuten."

"De vermoeidheid waar hij het over heeft is meer iets van buiten het veld", vervolgt Rothen. "Het herstel in vrije tijd is belangrijk. Maar tegenwoordig focussen spelers zich op hun sociale netwerken, maken ze reclamespots of gaan ze het vliegtuig in voor een MMA-wedstrijd. Wijd je carrière aan voetbal, aan je beroep."