'Barcelona denkt aan invaller van Chelsea als potentiële aanwinst'

'Barcelona denkt aan invaller van Chelsea als potentiële aanwinst'

14-10-2023 19:30

Ian Maatsen heeft belangstelling van FC Barcelona gewekt, meldt SPORT. De Catalanen zien de 21-jarige Chelsea-speler komende zomer graag als vleugelverdediger komen.

Maatsen, die deze interlandperiode bij de selectie van het Nederlands elftal zit, loopt medio 2024 uit zijn contract bij Chelsea. Barcelona houdt de situatie nauwlettend in de gaten en weet dat de multi-inzetbare speler naar aanbiedingen zal luisteren. Maatsen is onder manager Mauricio Pochettino vooral invaller en wordt zowel als back, buitenspeler en middenvelder gebruikt. Barça ziet in hem een gewenste nieuwe linkervleugelverdediger, klinkt het.

Op die positie heeft Barcelona dit seizoen de beschikking over toptalent Alejandro Balde en Marcos Alonso. Laatstgenoemde loopt volgende zomer uit zijn contract en het is nog maar de vraag of beide partijen langer met elkaar doorgaan. Barça sorteert voor op een mogelijke exit van Alonso en heeft daarom Maatsen hoog op de lijst staan.

Naar verluidt wordt Maatsen 'al jaren' in de gaten gehouden door Barcelona wegens zijn offensieve kwaliteiten. De Nederlander kan verlengen bij Chelsea, maar heeft dat vooralsnog niet gedaan.