Noorse bondscoach heeft goed nieuws voor Club Brugge, geen basisplek voor Nusa

Noorse bondscoach heeft goed nieuws voor Club Brugge, geen basisplek voor Nusa

14-10-2023 17:46
4

Nusa is uitgegroeid tot een ware sensatie bij Noorwegen en was in zijn laatste wedstrijden steeds beslissend voor de nationale ploeg. In de belangrijke wedstrijd tegen Spanje hoopt men in Noorwegen dan ook dat Nusa in de basis zal beginnen, maar zover komt het niet.

Noorwegen maakt nog een waterkansje op een EK-ticket, maar zal dan wel van Spanje moeten winnen. Nusa kan daar komende week tegen helpen, maar een basisplek krijgt het jonge talent niet. "Hij heeft in de laatste drieënhalve week twee keer getraind en 25 minuten gespeeld", zegt bondscoach Solbakken bij VG. "Dan is het vanzelfsprekend dat hij fysiek niet klaar is om veel meer te spelen dan hij nu gedaan heeft."

Goed nieuws voor Club Brugge, dat sowieso al hoopte dat Nusa niet te veel belast zou worden na zijn periode met blessureleed. "Wij werken graag samen met de clubs", geeft Solbakken nog mee. "Soms melken clubs hun spelers zelf uit, maar in dit geval gaat het om een achttienjarige voor wie ze heel goed gezorgd hebben. Dan is het misschien jammer dat je naar de club moet luisteren, maar wij dragen ook een grote verantwoordelijkheid", aldus de bondscoach.