Franse media vallen massaal over Koeman na specifieke opmerking op persconferentie

Franse media vallen massaal over Koeman na specifieke opmerking op persconferentie

13-10-2023 08:46
3

In de Franse media was lang niet iedereen blij met Ronald Koeman na zijn laatste persconferentie voor het duel met Les Bleus. De bondscoach van Oranje vertelde dat sterspeler Kylian Mbappé niet onverslaanbaar was en wees daarbij naar het duel dat Paris Saint-Germain ruim verloor van Newcastle United.

Dat schoot bij sommige media in het verkeerde keelgat. Zo spreekt Foot Mercato van een 'harde tackle' op Mbappé en Didier Deschamps. 'Als een reminder: in de eerste wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk werd het maar liefst 4-0 voor Les Bleus in het Stade de France. Het lijkt er dan ook op dat de tijd voor wraak nu gekomen is bij de Nederlanders.' Oranje trapt vrijdag om 20:45 uur af voor het duel met de Fransen.

Koeman haalde op zijn laatste persconferentie het duel tussen PSG en Newcastle United aan. "Het maximale resultaat voor ons is winnen. Daar geloof ik in. Of het team van Frankrijk beter in vorm is dan dat wij dat zijn? Ik zag ook de wedstrijd tussen PSG en Newcastle, daar deed Mbappé ook mee." De Fransen werden in die wedstrijd vermorzelt op Engelse bodem en verloren met 4-1.

RMC Sport zag de opmerkingen van Koeman iets onschuldiger in. 'De bondscoach en zijn spelers moeten hoog spel gaan spelen. Ze staan nu tweede en zijn bezig aan een goede reeks. Die willen ze doorzetten door wraak te nemen op de Fransen. Dat gevoel van wraak werd ironisch genoeg gereflecteerd op Mbappé. De man die in de heenwedstrijd juist twee keer wist te scoren.'