De Bilde over De Rode Duivels: Dat is een serieuze aderlating voor Oostenrijk

De Bilde over De Rode Duivels: "Dat is een serieuze aderlating voor Oostenrijk"

12-10-2023 15:02
11

Gilles De Bilde blikt vooruit op de ontmoeting tussen De Rode Duivels en Oostenrijk voor de EK-kwalificatie. De Rode Duivels gaan op bezoek in een uitverkocht Ernst Happelstadion. De Bilde gelooft dat dit het ideale moment is om Oostenrijk te kloppen.

De Bilde geeft aan wat De Rode Duivels volgens hem mogen verwachten van Oostenrijk. “Het is niet de meest technisch onderlegde ploeg, het is een ploeg die het vooral moet hebben van zijn fysieke paraatheid. Dat zal morgen niet anders zijn, het grote voordeel zou voor de Belgen kunnen zijn dat er vier basisspelers ontbreken. Drie die de wedstrijd gespeeld hebben in België, waaronder twee hele belangrijke”, vertelt De Bilde aan Het Laatste Nieuws.

De Bilde vertelt over welke twee belangrijke spelers Oostenrijk niet kan beschikken tegen De Rode Duivels. “Enerzijds heb je David Alaba, de verdediger van Real Madrid, die er niet bij is. Dat is toch een serieuze aderlating voor Oostenrijk en dan vooraan Marko Arnautovic, de aanvaller die toch wel regelmatig zijn doelpuntje meepikt”, aldus De Bilde.

De Bilde sluit af door te vertellen dat dit volgens hem het ideale moment is om Oostenrijk te kloppen voor De Rode Duivels. “Als er een moment is om de Oostenrijkers te kloppen dan is het morgen. En dan kwalificeren we ons meteen voor het EK volgend jaar in Duitsland”, besluit De Bilde. België en Oostenrijk hebben allebei slechts twee punten nodig om zich te kwalificeren voor het EK 2024 in Duitsland, er zijn nog drie matchen te spelen.