'Propere Handen heeft de handen van makelaar Bayat (49) niet minder gevuld'

'Propere Handen heeft de handen van makelaar Bayat (49) niet minder gevuld'

12-10-2023 10:58
16

Mogi Bayat, de spelersmakelaar, was een van de hoofdrolspelers in de Operatie Propere Handen, maar Bayat verdient nu na het voetbalschandaal meer dan dat hij ervoor deed. Terwijl Dejan Veljkovic niet meer mocht werken als makelaar, blijft Bayat verdienen op de transfermarkt, weet Het Laatste Nieuws.

Na Propere Handen is Bayat actief gebleven vanuit België, ook heeft hij een Engelse vennootschap genaamd MB Foot UK. In totaal haalde Bayat 16,67 miljoen euro winst sinds het voetbalschandaal. Dit is op te maken uit de vier jaarrekeningen die Bayat via zijn Belgische vennootschap publiceerde.

In de vier boekjaren voor Propere Handen wist Bayat in totaal 11,62 miljoen euro winst te boeken. Dit betekent dat Bayat er een kleine 5 miljoen euro op vooruit is gegaan. Toch wordt er ook een dalende tendens herkend. Bayat is in minder transacties betrokken.

Bayat kreeg in het seizoen 2017-2018 commissies en vergoedingen voor zijn betrokkenheid in 82 verschillende transfers, uitleenbeurten of contractbesprekingen. In het afgelopen seizoen bleef dit getal bij negentien. Club Brugge wilde bijvoorbeeld liever geen zakendoen met Bayat, de makelaar probeerde zich te mengen met een deal rond Casper Nielsen.