Dribbelkoning Doku krijgt lof: “Dan zal hij ooit tot de allerbesten behoren”

Dribbelkoning Doku krijgt lof: “Dan zal hij ooit tot de allerbesten behoren”

12-10-2023 08:28
1

Jérémy Doku maakt met zijn dribbels bij Man City veel indruk. De voormalige Andelecht-aanvaller doet gemiddeld 11,83 dribbel per 90 minuten en meer dan 77% van die dribbels zijn succesvol.

Daarmee is Doku de dribbelkoning van Europa. Arthur Theate sprak met Het Nieuwsblad over de snelheidstrein. “Ik heb altijd gezegd dat Jérémy kan meedraaien bij een absolute topclub. Hij heeft mij alvast niet verrast en ik denk dat hij jullie in de toekomst nog vaak zal verrassen.”

Hopelijk blijft Doku blessurevrij. “Hij speelt echt bevrijd sinds hij verlost is van zijn fysieke kwaaltjes. Zijn statistieken gaan al een tijdje de lucht in. Zoals Jérémy zijn er geen twee spelers ter wereld. Hij is uniek. Als hij zo doorgaat dan zal hij ooit tot de allerbesten behoren.”

Theate weet ook hoe moeilijk het is om Doku af te stoppen. “Niet, dat gaat gewoon niet. Ik ga eerlijk zijn, er valt bijna niet op te verdedigen, hij is onhoudbaar. Je moet hem op een of andere manier proberen te vertragen, maar doordat hij zo gespierd is kan hij zijn bal enorm goed afschermen en dat in combinatie met zijn techniek… Pff, het is gewoon très très très difficile.”