Blind gaat in op situatie bij Ajax: "Ik vind er wat van, hoe het nu gaat"

Blind gaat in op situatie bij Ajax: "Ik vind er wat van, hoe het nu gaat"

11 oktober om 20:34

Daley Blind verruilde in de afgelopen zomer Bayern München voor het Spaanse Girona. In gesprek met het Algemeen Dagblad gaat de international in op zijn overstapen en het voetbal in Spanje. Ook Ajax komt ter sprake, de club waar hij na succesvolle jaren met een vervelend gevoel vertrok.

Toen bekend werd dat Blind zou vertrekken bij Ajax, toonde Girona reeds interesse. Op dat moment koos de ervaren verdediger echter voor het eveneens geïnteresseerde Bayern München. Na het vertrek uit Duitsland informeerden de Spanjaarden direct weer. "Toen ze hoorden dat ik niet verder ging bij Bayern, kwamen ze gelijk bij me terug. Ik had altijd het idee dat de Spaanse competitie bij me zou passen, meer dan de Engelse."

"In Engeland en Duitsland gaat het spel meer heen en weer, het ene team countert het andere team. In Spanje zit er meer opbouw in naar een aanval toe. Het wordt in Spanje niet vaak een tenniswedstrijd, om het zo te zeggen."

Over zijn vertrek bij Ajax wil Blind niet al te veel kwijt. "Ik heb me voorgenomen daar niets meer over te zeggen. Ik heb ook geen behoefte om verder in te gaan op de huidige situatie bij de club. Iedereen weet dat ik een Ajacied ben. Ik vind er wat van hoe het nu gaat, maar daar laat ik het bij. Nee, Louis van Gaal heeft me niet gebeld nu hij bij Ajax adviseur geworden is."