Gunstig voor Cercle: Gouden Stier Denkey mag in België namijmeren over hattrick

Gunstig voor Cercle: Gouden Stier Denkey mag in België namijmeren over hattrick

10-10-2023 23:29

Kévin Denkey zal de komende dagen even kunnen uitblazen. De diepe spits is een erg belangrijke schakel voor Cercle Brugge, wat hij afgelopen weekend nog vet onderstreepte. Normaal gezien zou hij nu op het vliegtuig zitten naar Togo, maar dat hoeft niet meer.

Denkey heeft de laatste jaren flinke stappen voorwaarts gezet bij Cercle, waardoor hij intussen ook een vaste waarde is bij de nationale ploeg van Togo. Dat land had vrijdag een oefeninterland gepland met Guinee-Bisau. Er is echter een streep gezet door dat duel, meldt Het Laatste Nieuws. Daardoor is de eerstvolgende opdracht voor Denkey en co pas binnen een maand, wanneer een kwalificatieduel voor het WK 2026 op het programma staat. Tegenstander is dan Soedan.

Ongetwijfeld heeft Cercle stiekem in haar vuistje gelachen bij dat nieuws. Voorbije zondag was de 22-jarige Denkey nog van goudwaarde tegen OH Leuven. Dankzij drie doelpunten van zijn voet wist De Vereniging de zege over de streep te trekken: 3-2. Als kers op de taart mag hij zich nu de Gouden Stier noemen met acht seizoenstreffers. Ook bij Togo is Denkey goed bij schot. Daar staat zijn teller bijvoorbeeld op drie stuks in de kwalificaties voor de Afrika Cup.

In tegenstelling tot Denkey hebben drie andere Cercle-spelers momenteel wél interlandverplichtingen. Edgaras Utkus zal het beste van zichzelf geven bij Litouwen, terwijl Kazeem Olaigbe en Hugo Siquet zich mogen bewijzen bij de Belgische beloften.