Mulder schoof Geraerts naar voren bij Schalke: “Na dat onderhoud direct overtuigd”

Mulder schoof Geraerts naar voren bij Schalke: “Na dat onderhoud direct overtuigd”

10-10-2023 15:14 Laatste update: 15:56
3

Youri Mulder deed een goed woordje voor Karel Geraerts bij Schalke 04. Mulder schoof de voormalige hoofdtrainer van Union SG naar boven als kandidaat-hoofdtrainer bij Schalke 04. Mulder is als voormalig Schalke-speler nog nauw verbonden met de Königsblauen, hij is nu actief als lid van de Raad van Commissaren bij Schalke.

Mulder speelde zelf tussen 93 en 02 bij Schalke, destijds won Mulder met Marc Wilmots de UEFA Cup in 1997. Mulder schoof Geraerts naar voren als kandidaat bij Schalke. “Ik zei dat dat ze zeker eens met Karel moesten spreken. Na dat onderhoud waren ze direct overtuigd”, citeert Het Laatste Nieuws Mulder.

Schalke begon erg slecht aan de Bundesliga 2, de ploeg staat na negen matchen op de zestiende plaats. Hierdoor werd hoofdtrainer Thomas Reis ontslagen. Er werd bij Schalke een nieuwe lijst met kandidaten opgesteld. “Het is logisch dat Geraerts daar kwam op te staan, want ze kennen wel de trainers in Nederland en België. Maar Karel sprong er voor mij gelijk wel uit”, vertelt Mulder.

Mulder sluit af door te delen dat Geraerts een sterke eerste indruk heeft gemaakt bij Schalke. “Ze waren zeer enthousiast. Karel heeft indruk gemaakt. Ook zijn uitstraling op de persvoorstelling was goed, hoe hij de ploeg beter wil laten functioneren”, besluit Mulder.