UPDATE: Courtois is overspoeld met haatberichten na steunbetuiging aan Israël

UPDATE: Courtois is overspoeld met haatberichten na steunbetuiging aan Israël

09-10-2023 18:35 Laatste update: 21:32
97

Een groot deel van de wereld volgt momenteel de ontwikkelingen in Israël en Palestina. Ook Thibaut Courtois heeft zich nu uitgelaten over de recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten. De doelman van de Rode Duivels en Real Madrid hoopt dat de nachtmerrie in het gebied snel stopt.

Het conflict tussen Israël en Palestina sleept al jaren aan. Dit weekend was er de aanval van Hamas, waarna er een tegenreactie kwam. De voorbije dagen zouden er al 700 mensen het leven gelaten hebben. Verder spreekt men van al van 2.200 gewonden door de recente strijd. 

Courtois trouwde dit jaar met Mishel Gerzig, zij is afkomstig uit Israël. Op sociale media liet Courtois zich uit. 'Ik ben zeer bedroefd door de huidige situatie. Mijn oprechte liefde en steun gaat uit naar mijn vrienden en familie is Israël met de hoop dat deze nachtmerrie tot een einde komt', klinkt het bij Courtois. 

UPDATE: Thibaut Courtois is overspoeld met haatberichten nadat de doelman zijn steun betuigde aan Israël. Het regende Palestijnse vlaggen, spotprenten en haatberichten op de sociale-media kanalen van Courtois. Intussen is het voor de meeste sociale-media gebruikers niet meer mogelijk om reacties te plaatsen op berichten van Courtois.