AC Milan en doelman Giroud kruipen door oog van de naald in bizarre slotfase

07-10-2023 23:46

AC Milan heeft een minimale zege geboekt op Genoa CFC. I Rossoneri moesten diep gaan en hadden de invallers nodig om in de slotfase het verschil te maken: 0-1.

Tussen AC Milan en Genoa zal over de eerste helft niet lang nagepraat worden. Milan-back Theo Hernández probeerde het met een halve volley, maar zijn poging ging naast. Behoudens een aantal speldenprikjes gebeurde er voor de theepauze amper iets.

Milan begon niet in zijn sterkste formatie. Trainer Stefano Pioli voerde in de rust twee wissels door en bracht Rafael Leão en Christian Pulisic. Met het tweetal voerden de bezoekers de druk op. Leão was met een kopbal dicht bij de openingstreffer, maar zijn poging vond het net niet. Pioli bracht in de slotfase Olivier Giroud om de 0-1 te forceren. Net als Leão kon ook de Fransman het verschil niet maken.

Pulisic kon dat wél. De Amerikaan tekende op aangeven van Yunus Musah in minuut 87 voor de enige treffer van de wedstrijd. In de negende minuut van de blessuretijd kreeg Milan-keeper Mike Maignan nog een directe rode kaart. Giroud moest noodgedwongen op doel - Milan had geen wissels meer - om de wedstrijd uit te spelen. Het werd meteen nog benauwd: een vrije trap van Genoa belandde op de lat. Daarna moest ook Genoa-doelman Josep Martinez nog inrukken. Hij kreeg zijn tweede gele kaart.

Daarom eindigde ook Genoa met een speler onder de lat. In de dertiende (!) minuut van de extra tijd moest Giroud met een dubbele redding nog in actie komen. Uiteindelijk trok Milan de zege over de streep.

Eerder op de zaterdag speelde koploper Internazionale gelijk tegen Bologna (2-2). Milan komt daardoor alleen aan kop in de Serie A. Het gat tussen de aartsrivalen op de ranglijst is twee punten.