Bonsu Baah (KRC Genk): Kon er na de wedstrijd tegen Anderlecht niet van slapen

Bonsu Baah (KRC Genk): "Kon er na de wedstrijd tegen Anderlecht niet van slapen"

07-10-2023 18:06
4

Christopher Bonsu Baah speelde zich de afgelopen maanden in de harten bij de KRC Genk fans. De 18-jarige Ghanees pakte dit seizoen echter wel al tweemaal een rode kaart. Bonsu Baah reageert op zijn rode kaarten, die volgens hem niet representatief zijn voor hem als persoon.

Bonsu Baah had het naar eigen zeggen erg moeilijk na zijn rode kaart tegen RSC Anderlecht. Hij pakte toen een tweede gele kaart na een tackle, nadat hij eerder geel had gekregen voor een slaande beweging richting Jan Vertonghen. “Ze hebben me moeten troosten toen. Ik kon er niet van slapen”, klinkt het bij Bonsu Baah in Het Laatste Nieuws.

Vorige week zondag ging het opnieuw mis tegen KVC Westerlo, toen hij opnieuw rood kreeg na een slaande beweging. Bonsu Baah werd echter niet geschorst, omdat scheidsrechter Wesli De Cremer eerder deze week aangaf dat een gele kaart een betere straf was geweest.

De Ghanees is opgelucht met de beslissing. “Die twee rode kaarten op zo'n korte tijd geven een totaal vertekend beeld van de persoon die ik ben”, zegt Bonsu Baah. “Ik ben allesbehalve een agressieve speler. Ik wil me gewoon enorm hard bewijzen voor deze club”, besluit hij.