Legia-spelers die elleboog AZ-beveiliger braken weer op vrije voeten

Legia-spelers die elleboog AZ-beveiliger braken weer op vrije voeten

06-10-2023 23:44

Donderdagavond werden er na de wedstrijd AZ-Legia Warschau twee spelers van de Polen opgepakt op verdenking van het mishandelen van medewerkers van AZ. De Telegraaf meldt dat een beveiliger een hersenschudding op heeft gelopen en zijn elleboog brak, waarna hij naar het ziekenhuis is vervoerd. Inmiddels zijn de voetballers weer op vrije voeten.

De spelers van Legia Warschau mochten niet meteen naar de spelersbus, omdat de geleidelijke uitstroom van supporters nog niet was afgerond. De spelers Josué Pesqueira en Radovan Pankov gingen hier tegenin en gebruikten daarbij geweld, zo blijkt uit een verklaring van het OM, de politie, AZ en de gemeente Alkmaar. Het besluit van het Openbaar Ministerie om de spelers aan te houden is niet lichtzinnig genomen en is besproken met de politie, zo stelde hoofdofficier van justitie, Digna van Boetzelaer.

De twee voetballers zijn inmiddels echter weer op vrije voeten. Pankov en Pesqueira mochten tegen het eind van vrijdagmiddag weer terugkeren naar Polen. De officier van justitie heeft besloten het voorarrest van beide voetballers niet te verlengen. Pankov en Pesqueira blijven nog wel verdachte in de zaak.