Klopp toont respect voor Blessin: Onze ideeën zijn nagenoeg identiek

Klopp toont respect voor Blessin: "Onze ideeën zijn nagenoeg identiek"

06-10-2023 15:48
2

Union Saint-Gilloise heeft Liverpool FC enkele keren doen zweten, maar uiteindelijk trok Goliath aan het langste eind tegen David. Voor de beide trainers was de Europa-League-ontmoeting een blij weerzien. Jürgen Klopp weet maar al te goed wie Alexander Blessin is.

Nochtans zat zijn collega al wat dieper achteraan zijn geheugen verscholen. "Het is erg lang geleden dat Blessin mijn pad kruiste", moest de Liverpool-coach toegeven bij Sporza. Beide heren zijn afkomstig uit de regio rond Stuttgart. ""Hij is een stadsjongen en ik kom van het platteland", voegde Klopp er glimlachend aan toe. Hij is ook zes jaar ouder dan zijn landgenoot bij Union.

Hun geboortegrond is lang niet de enige gelijkenis tussen het tweetal. Net als Klopp is Blessin een aanhanger van de Gegenpressing, wat Union bij momenten ook liet bewonderen op Anfield Road. Daardoor ging de partij fluks op en neer. "Op voetbalvlak zijn onze ideeën nagenoeg identiek", besefte ook Klopp, die tot slot nog verwees naar het Red-Bull-verleden van Blessin.