Newcastle overklast PSG op droomavond, Dortmund en Milan overtuigen niet

04-10-2023 23:36
2

Newcastle United heeft woensdagavond in eigen huis voor een grote stunt gezorgd door Paris Saint-Germain met 4-1 te verslaan. De ontlading was groot op St James' Park, waar voor het eerst sinds 2003 weer eens een Champions League-feestje gevierd kon worden. In diezelfde Groep F namen ook Borussia Dortmund en AC Milan het tegen elkaar op, maar die wedstrijd stelde behoorlijk teleur.

Newcastle United - Paris Saint-Germain
Newcastle begon de Champions League-campagne twee weken terug tegen AC Milan (0-0) ietwat teleurstellend. In San Siro had het toen haast niets in te brengen. Tegen PSG was het tegenovergestelde waar. De ploeg van manager Eddie Howe begon fantastisch aan het duel op St James' Park. Miguel Almirón tekende na zeventien minuten spelen voor de 1-0 en tevens de eerste CL-treffer van Newcastle sinds 2003. De Paraguayaan werkte fraai binnen, maar werd wel in het zadel geholpen door PSG-verdediger Marquinhos, die even daarvoor een grote fout beging.

Newcastle had minder balbezit dan PSG, waar Kylian Mbappé, Randal Kolo Muani en Ousmane Dembélé een basisplaats hadden. Toch slaagden The Magpies erin om op slag van rust de score te verdubbelen. De boomlange verdediger Dan Burn kopte binnen. De treffer werd nog even gecheckt door de VAR vanwege vermeend buitenspel, maar snel daarna barstte het feest los bij het thuispubliek op St James' Park, dat ging rusten met een comfortabele 2-0 voorsprong tegen PSG.

Vrijwel direct na rust sloeg Newcastle voor een derde keer toe. 'Local hero' Sean Longstaff stoomde op en schoot binnen via PSG-doelman Gianluigi Donnarumma. De bezoekers uit Frankrijk leken rijp voor de slacht, maar kwamen via het hoofd van Lucas Hernández enkele minuten later toch terug in de wedstrijd. De Parijzenaren kregen nog wel enkele kansen op een aansluitingstreffer, maar die bleef uit. In de slotfase werd het zelfs nog 4-1 voor de Engelsen. Fabian Schär maakte het Newcastle-feestje compleet.

Borussia Dortmund - AC Milan
In het Signal Iduna Park stonden Dortmund en Milan tegenover elkaar. Het teleurstellende duel, kende weinig hoogtepunten. Na negentig minuten spelen was het dan ook niet verrassend dat 0-0 de eindstand was. Milan is er nu in 180 CL-minuten niet in geslaagd om tot scoren te komen, terwijl Dortmund het eerste puntje in de spannende Groep F heeft geboekt.