Kaartverkoop EK2024 in Duitsland wordt vandaag afgetrapt

Kaartverkoop EK2024 in Duitsland wordt vandaag afgetrapt

03-10-2023 08:05 Laatste update: 08:17

Vanaf vandaag is het voor voetballiefhebbers mogelijk om tickets te bemachtigen voor het EK 2024 in Duitsland. In deze eerste verkoopfase, die loopt van 3 tot 26 oktober, worden 1,2 miljoen tickets aangeboden. De toewijzing van de tickets vindt plaats via een loterij op 26 oktober. Dat meldt UEFA.

Tickets voor specifieke wedstrijden, zoals die van de Rode Duivels, gaan later in de verkoop. Dit komt doordat de loting voor de groepsfase pas op 2 december plaatsvindt.

Het blijft dus nog een verrassing welke teams je in actie zal zien, bijvoorbeeld tijdens de eerste groepswedstrijd in Dortmund. De speelsteden van het EK in Duitsland zijn onder andere Berlijn, Keulen, München, Frankfurt, en Hamburg, waardoor het voor Belgische fans aantrekkelijk is om een wedstrijd bij te wonen.

Na de loting op 2 december start een nieuwe ticketverkoopfase via supportersclub 1895 in België, met ticketprijzen variërend van 30 euro voor groepswedstrijden tot 1.000 euro voor premium zitplaatsen in de finale. Verhoogde hotelprijzen in gaststeden zijn ook te verwachten tijdens het EK.