Brobbey met de grond gelijk gemaakt na botsing met Vaessen: 'Dit leek wel bewust'

Brobbey met de grond gelijk gemaakt na botsing met Vaessen: 'Dit leek wel bewust'

02-10-2023 16:31
1

Oud-speler van Feyenoord en analyticus van Radio Rijnmond, Harry van der Laan, weet het zeker: de botsing tussen Brian Brobbey en Etienne Vaessen was niet ongelukkig. Volgens de analist liep de spits expres door op de doelman en zorgde hij daarmee voor de botsing. Van der Laan vindt dat Brobbey de situatie altijd beter had kunnen inschatten.

"Ik zie daar een spits gewoon doorlopen op de keeper", begint Van der Laan aan zijn tirade over Brobbey. "Iedereen had het over een ongelukkige botsing, maar daar had het niets mee te maken. Hij kan ruim om die keeper heen, of hij kan er zelfs nog overheen springen. Brobbey maakte zelf een technische fout, omdat hij de bal niet goed aannam toen hij werd aangespeeld. Die situaties maak je als aanvaller zo vaak mee. Dan pakt die keeper die bal en spring je eroverheen, maar dat deed hij niet."

Van der Laan durft zelfs nog verder te gaan en te zeggen dat het misschien wel een wraakactie was van Brobbey. "Hij schopte hem zelfs kort nog even tegen zijn hoofd. Dat is gewoon een zware overtreding. Min of meer wil ik wel zeggen dat hij dit bewust heeft gedaan, het was een soort wraakactie. Ik heb een foto gezien, daar wordt die keeper gewoon tegen zijn kop geschopt. Elke spits moet er gewoon omheen lopen en dat deed hij niet."