KAA Gent kan geen driepunter boeken, Union komt mee aan de leiding

01-10-2023 21:00
24

KAA Gent is op 1-1 blijven steken tegen RWDM. De Buffalo's versierden heel wat kansen, maar werden koud gepakt met een tegenstoot.

KAA Gent kreeg na amper zes minuten al een doelkans cadeau. Tissoudali was alleen door na een onwaarschijnlijke misser van Sissako, maar zijn schot was te flauw en diezelfde Sissako kon nog redding brengen. KAA Gent hield controle, maar geraakte moeilijk aan uitgespeelde kansen. Fofana kon toch voor de 0-1 zorgen na een knappe individuele actie.

RWDM zorgde maar zelden voor doelgevaar, maar één moment was voldoende. Vlak voor rust verkeek Nardi zich op een hoge bal. Gueye aarzelde niet en kopte zowaar de gelijkmaker binnen. 1-1, een onverhoopte ruststand voor de Brusselaars.

Druk, maar geen goals
De eerste kans in de tweede helft was voor RWDM, maar Abe raakte niet voorbij Nardi. KAA Gent nam het commando over en dreigde via Fofana, Tissoudali en De Sart, maar doelman Defourny stond keer op keer pal. Ook een nieuwe blunder van Sissako leverde uiteindelijk geen goal op.

KAA Gent was niet echt meer in staat tot een slotoffensief en de grootste kans was zelfs nog voor RWDM. Gueye kon geen tweede maken. Door dit gelijkspel is Union nu co-leider. Beide clubs hebben 19 op 27. RWDM is degelijk begonnen. Het staat negende met 12 op 27.