Pepe (40) mogelijk 4 wedstrijden schorsing voor 'circustweet' na Benfica - Porto

Pepe (40) mogelijk 4 wedstrijden schorsing voor 'circustweet' na Benfica - Porto

01-10-2023 18:59
2

Pepe heeft een langdurige schorsing boven het hoofd hangen. De Portugese centrumverdediger deelde na afloop van de topper tussen Benfica en FC Porto van vrijdagavond een bericht op X, het voormalige Twitter, waarin hij arbitrage vergeleek met een circus en met clowns. 

Pepe stuurde een Tweet de wereld in met daarop een circustent en vijf emoji's van clowns. De gelouterde verdediger, inmiddels veertig jaar oud, doelde daarmee hoogstwaarschijnlijk op de rode kaart die Porto in de eerste helft kreeg. Bij het opmerkelijke moment werd Fábio Cardoso naar de kant gestuurd door João Pinheiro, vanwege het onderuit halen van een vermeende doorgebroken speler. Porto verloor uiteindelijk met 1-0 dankzij een treffer van Ángel Di María. 

Na de wedstrijd kreeg Pinheiro een golf van kritiek over zich heen vanuit het Porto-kamp, maar de uiting van kritiek die Pepe heeft gedaan lijkt niet zonder consequenties te zijn. Diverse Portugese media melden dat de scheidsrechterscommissie momenteel onderzoek of de oud-speler van Real Madrid bestraft kan worden voor zijn post. In het ergste scenario moet hij vier wedstrijden missen. 

Pepe speelde mede vanwege blessureleed nog maar twee competitiewedstrijden dit seizoen. Het is ook nog onduidelijk of hij komende woensdag minuten kan maken tegen FC Barcelona in de Champions League.