Vermeeren is hot in Europa: Bijna elke Europese topclub heeft geïnformeerd

Vermeeren is hot in Europa: "Bijna elke Europese topclub heeft geïnformeerd"

01-10-2023 14:16
3

Royal Antwerp FC heeft met Arthur Vermeeren een heus goudhaantje in de rangen, die al werd gelink taan flink wat grote clubs. Onder andere Barcelona, Manchester United en Borussia Dortmund tonen interesse. Die laatste deed naar verluidt al een bod, maar Antwerp liet hem niet gaan.

Bij MIDMID sprak CEO Sven Jaecques ook duidelijke taal over een zomers vertrek van Vermeeren. Dat was nooit aan de orde. "Laat ons zeggen dat we nu absoluut wilden dat Arthur bij ons bleef", geeft hij aan. "We stonden wel open om te onderhandelen en zelfs tot een akkoord te komen, maar een direct vertrek was niet aan de orde", aldus Jaecques.

De Antwerp-CEO geeft aan dat een transfer enkel komende zomer zou kunnen doorgaan of Vermeeren had nog een jaartje op huurbasis moeten blijven. "Dat lag moeilijker", zegt hij nog. "Ik begrijp dat ook wel. Als ploegen zoveel moeten geven, willen ze hem direct voor zichzelf of hem al op een hoger niveau plaatsen dan het Antwerp van vandaag."

Dat er veel interesse was, bevestigt hij alleszins wel. "Bijna elke Europese topclub heeft al geïnformeerd en volgt die jongen", klinkt het. "Dat wil niet zeggen dat ze allemaal ooit een bod zullen doen. Sommigen gaan al iets verder dan anderen. Ik denk dat dit zo'n geval is waarbij als één ploeg echt doorpakt, de anderen ook zullen komen. Op dit moment kijken ze allemaal de kat uit de boom, want zolang er niemand doorpakt hebben ze tijd", besluit hij.