Alzate over Zinckernagel (Club Brugge): “Hij houdt nog steeds van Standard”

Alzate over Zinckernagel (Club Brugge): “Hij houdt nog steeds van Standard”

30-09-2023 11:16
2

Steven Alzate was donderdag aanwezig op de persconferentie van Standard om een blik te werpen op de uitdaging die hen te wachten staat tegen Oud-Heverlee Leuven op zaterdag. Verder getuigt Alzate over de terugkeer naar Standard die hij in de laatste uren van de zomermercato maakte. 

Het grote verschil met vorig seizoen is dat niet Ronny Deila, maar Carl Hoefkens aan het roer staat bij Les Liégeois. Voor Alzate verandert dat niet veel: "Ik wist dat ik zou moeten vechten voor mijn plaats, maar het feit dat ik me al op mijn gemak voelde in de omgeving maakte het een stuk makkelijker voor me. Er was wat interesse van grote clubs, maar voetbal kan ingewikkeld zijn en ik ben blij om terug te zijn", klinkt het, geciteerd door Het Belang van Limburg

Alzate zou ook interesse genoten hebben van Club Brugge. In Brugge liep zijn makker, Philip Zinckernagel, ook al rond. Hij heeft Zinckernagel sinds vorig seizoen niet meer gesproken, maar is niet boos op zijn oud-ploeggenoot dat hij voor Blauw en Zwart heeft gekozen: "Een speler waardeert het als een club hem goed behandelt. Sinds ik hier ben, heb ik de indruk dat alle spelers die hier zijn geweest altijd positieve dingen over de club hebben gezegd. Maar uiteindelijk moeten spelers keuzes maken in het belang van zichzelf en hun carrière. Dat is nooit gemakkelijk. Maar ik ben er zeker van dat Philip nog steeds van Standard houdt.”