Eigen doelpunt Sergio Ramos kost Sevilla de kop tegen Barcelona

29-09-2023 23:03
6

FC Barcelona heeft vrijdagavond een zwaarbevochten overwinning op Sevilla geboekt. Dankzij een eigen doelpunt van veteraan Sergio Ramos wonnen de Catalanen met 1-0. De wedstrijd was extra beladen, aangezien de twee Spaanse clubs voor aanvang al een akkefietje hadden.

Barcelona was voor rust het dichtst bij een openingstreffer. João Félix zag een poging van hem op de lat belanden. Sevilla had in het eerste bedrijf niet zoveel in te brengen.

In de tweede helft drongen de Catalanen steeds maar aan op de 1-0. Robert Lewandowski kreeg nog een uitstekende kans, en ook Gavi verzuimde om te scoren. De voor Barcelona verlossende 1-0 kwam er alsnog. Ramos, die deze zomer terugkeerde bij zijn eerste liefde en in Barcelona de hele avond werd uitgefloten, werkte een teruggetrokken kopbal van jongeling Lamine Yamal achter zijn eigen doelman Orjan Nyland.

De ploeg van trainer Xavi zag de voorsprong niet meer in gevaar komen, waardoor Barcelona met twintig punten nu in ieder geval voor even de nieuwe koploper van Spanje is.