KV Kortrijk boekt na trainersontslag Still ook meteen eerste zege

29-09-2023 22:45
13

Na negen speeldagen is KV Kortrijk er dan toch in geslaagd om een overwinning te boeken. De eerste wedstrijd na het ontslag van Edward Still zorgde meteen voor een driepunter. Het werd 2-1 tegen Cercle Brugge.

Na acht speeldag zonder zege joeg KV Kortrijk nog steeds op de eerste driepunter van het seizoen. Het koos er dan ook voor om afscheid te nemen van coach Edward Still en in zee te gaan met Glen De Boeck, die vanuit de tribune toekeek hoe zijn nieuwe ploeg het opnam tegen ex-ploeg Cercle Brugge.

De Vereniging begon wél goed aan het seizoen, maar had een periode van twee nederlagen op rij achter de rug. Dat leek het vertrouwen van Cercle ook was aangetast te hebben, dat haar wil niet kon opleggen tegen KV Kortrijk.

We kregen weinig academisch voetbal te zien, nog minder kansen, maar wel één goede mogelijkheid voor Kortrijk. Net voor rust kon die echter niet in doel worden gelegd, waardoor het 0-0 bleef.

In de tweede helft was het flink knokken voor de bal en kwam er nog maar weinig voetbal aan te pas. KV Kortrijk kreeg nog een klap te verwerken nadat Mehssatou geblesseerd het veld moest verlaten, maar kon even later wel vieren bij een treffer van Dion De Neve.

Met nog een half uur te gaan was KV Kortrijk plots goed op weg naar de eerste overwinning van het seizoen tegen Cercle, dat maar geen kansen bij elkaar wist te voetballen. Voor de Kerels leek de zege dertien minuten voor tijd helemaal binnen nadat Isaak Davies voor de 2-0 kon zorgen.

Cercle Brugge had pas in het absolute slot een antwoord klaar en kwam via Lopes nog op 2-1, maar daar bleef het uiteindelijk bij.