Jacques over Keita-transfer van Leuven naar Antwerp: “Ik zei dank u, laat maar”

Jacques over Keita-transfer van Leuven naar Antwerp: “Ik zei dank u, laat maar”

29-09-2023 18:46
5

Sven Jacques, de general manager van Royal Antwerp FC, blikte in de MIDMID-podcast terug op de transfer van Mandela Keita. Presentator Sam Kerkhofs noemt de terugkeer van Keita van OH Leuven naar Antwerp de “misschien wel de strafste transfer” van de afgelopen zomermercato. Keita wordt op dit moment gehuurd van Leuven, maar in de overeenkomst is een aankoopverplichting opgenomen met voorwaarden. 

Jacques vertelt hoe de transfer van Mandela naar Antwerp tot stand kwam. “Mandela is een speciaal verhaal want onze scouting vond hem een enorm interessant profiel. Nog steeds uiteraard. Ik had zelf 2-3 jaar geleden al samengezeten met Mandela om hem te halen voor hij zijn eerste contract tekende in Leuven”, deelt Jacques tijdens de podcast van MIDMID.

Jacques deelt verder hoe de onderhandelingen met Leuven en de toenmalige CEO Peter Willems. “De laatste dag van de mercato kreeg ik een voorstel van Peter in de bus. “Ja Sven, we willen het toch doen, zo veel huur, zo veel optie en nog dat erbij en dat erbij en dat erbij”, Ik zei: “Peter, dank u wel, laat maar.” Rond 7 uur s’avonds zegt Peter: “Wil je echt geen bod doen?” “Oke als het voor dit en voor dat is op die manier, dan wel.” En toen waren we er binnen vijf minuten uit, aldus Jacques.

De 21-jarige Keita toonde zich in het afgelopen Jupiler Pro League-seizoen al bij The Great Old. Dit seizoen is dat niet anders. Keita heeft tot nu toe in totaal 27 matchen gespeeld bij Antwerp, hierin wist de middenvelder eenmaal te scoren en twee assists af te leveren. Keita speelde tot nu toe acht matchen met de Belgische Beloften mee.