Vrancken (KRC Genk): Dat is de speler die El Khannouss moet worden

Vrancken (KRC Genk): "Dat is de speler die El Khannouss moet worden"

28-09-2023 10:17

KRC Genk-coach Wouter Vrancken laat zich uit over de evolutie van de 19-jarige Bilal El Khannouss. De nummer 10 van KRC Genk zet stilaan de volgende stappen in zijn ontwikkeling. El Khannouss moet donderdagavond zijn ploeg op sleeptouw nemen tegen Club Brugge in het Jan Breydelstadion.

Bilal El Khannouss heeft alvast een bewogen jaar achter de rug. Naast het wereldkampioenschap met Marokko heeft hij ondertussen een basisplaats én het nummer 10 afgedwongen bij KRC Genk. "Dat is niet niets, maar Bilal kan het allemaal plaatsen", klinkt het bij Wouter Vrancken in Het Laatste Nieuws.

Er zijn echter wel nog werkpunten voor El Khannouss volgens zijn coach. "Bilal weet waaraan hij moet werken. Vooral in de zone van de waarheid, ook al zijn zijn statistieken intussen beter. Zijn talent én stats combineren: dat is de speler die hij moet worden", klinkt het bij Vrancken.

Donderdagavond maakt El Khannouss met KRC Genk de verplaatsing naar het Jan Breydelstadion waar ze het opnemen tegen Club Brugge in de Jupiler Pro League. De 19-jarige Marokkaan moet zijn ploeg op sleeptouw nemen in de poging over Club te springen in de rangschikking. Brugge staat momenteel op de 3e plek met 14 punten, Genk op de 7e plek met 12 punten.