UEFA over Red Flames zonder VAR in Nations League: “Volgend jaar in de finales”

UEFA over Red Flames zonder VAR in Nations League: “Volgend jaar in de finales”

27-09-2023 21:24
1

De Red Flames kregen in de Nations League een late gelijkmaker te verwerken tegen Schotland. Dit doelpunt bleek buitenspel te zijn, maar doordat er geen VAR was werd dit doelpunt toch goedgekeurd. De Red Flames gave de hoge nood van de VAR aan en de UEFA heeft gereageerd.

De UEFA geeft aan dat het implementeren van de VAR in Europese competities flinke technische, operationele en logistieke uitdagingen met zich meebrengt. "Om deze uitdagingen aan te gaan heeft de UEFA een geleidelijk plan ontwikkeld om de VAR te introduceren in de meerderheid van de wedstrijden, te beginnen met de club- en nationale teamcompetities voor mannen en vrouwen", deelt de UEFA aan Sporza.

De UEFA Women’s Nations League, waar de Red Flames nu aan deelnemen, is een nieuwe competitie en wordt momenteel niet door de UEFA gecentraliseerd. “Daarom hebben de wedstrijden geen gestandaardiseerde tv-productie, en is het in sommige gevallen dus niet mogelijk om een VAR te implementeren”, deelt de UEFA.

Toch heeft de UEFA aangegeven dat de organisatie de Women’s Nations League volgend jaar al wel wil voorzien van een VAR. Alleen dan wel slechts in de finales van het toernooi.  "De UEFA is echter al van plan om VAR volgend jaar te implementeren in de finales van de UEFA Women's Nations League", aldus de UEFA.

Na het gelijkspel tegen Schotland staan de Red Flames aan kop in League A Groep 1. De Red Flames hebben na twee matchen vier punten behaald. De Nederlandse vrouwen staan op de tweede plaats met drie punten uit twee matchen. Engeland is derde, ook met drie punten en Schotland staat vierde met één punt na twee matchen.