OFFICIEEL: De Boeck nieuwe hoofdtrainer van KV Kortrijk

OFFICIEEL: De Boeck is de nieuwe hoofdtrainer van KV Kortrijk

28 september om 17:31

KV Kortrijk heeft Glen De Boeck (52) officieel gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer. Na vier jaar start De Boeck aan een nieuw trainers avontuur aan het roer bij De Kerels. Vier jaar geleden was De Boeck nog actief als hoofdtrainer van Lokeren.

De Boeck vervangt de ontslagen Edward Still bij Kortrijk. Still werd ontslagen na de tegenvallende prestaties van Kortrijk in de Jupiler Pro League. Kortrijk draagt op dit moment de rode lantaarn en heeft na acht gespeelde matchen slechts twee punten behaald.

De Boeck heeft al flink wat ervaring opgebouwd als hoofdtrainer. De Boeck begon in 2005 als assistent-trainer van RSC Anderlecht. In 2007 maakte hij de overstap naar Cercle Brugge om hoofdtrainer te worden. Vervolgens coachte De Boeck ook Beerschot, VVV Venlo, Beveren, Moeskroen, Kortrijk en Lokeren.

Voor zijn trainerscarrière was De Boeck eerst actief als voetballer bij KV Mechelen en vervolgens bij RSC Anderlecht. Bij paars-wit speelde De Boeck tussen 1995 en 2005 als centrale verdediger. De Boeck speelde maar liefst 281 matchen voor Anderlecht.