Still ontslagen: De invloed van Burnley is nefast geweest bij KV Kortrijk

Still ontslagen: "De invloed van Burnley is nefast geweest bij KV Kortrijk"

26-09-2023 09:25 Laatste update: 09:38
4

Edward Still is sinds zondag niet meer de trainer van KV Kortrijk. Hiermee is hij de eerste coach die tijdens dit Jupiler Pro League-seizoen ontslagen wordt. De vraag rijst in hoeverre dit aan Still zelf te wijten is.

''Na zijn ontslag bij Charleroi is hij misschien te snel bij Eupen gaan coachen, en vervolgens bij Kortrijk, waar eigenlijk geen stabiele ploeg was'', aldus Peter Vandenbempt in Extra Time.

Hoewel Burnley interesse toonde in de overname van KV Kortrijk, kwam er geen deal tot stand. Still moest bovendien roeien met de riemen die hij had, aangezien hij door de onzekerheden rond de overname slechts over 14 spelers kon beschikken. ''En die invloed van Burnley was nefast'', voegde Vandenbempt toe.

''Er werd hem beloofd dat Kortrijk een satellietclub van Burnley zou worden en dat er kwalitatieve spelers gestald zouden worden'', haalde Vandenbempt aan.

''Daarom kwamen er tijdens de transferperiode ook niet veel nieuwe spelers naar Kortrijk; die zouden namelijk door Burnley aangeleverd worden'', vervolgde Vandenbempt, die van mening is dat Still indirect het slachtoffer is geworden van de hele situatie.

Met slechts 2 punten uit de eerste 8 wedstrijden van dit Jupiler Pro League-seizoen, bevindt KV Kortrijk zich op de laatste plaats.