Amuzu wil leren van Doku: Ik begrijp wel dat de fans gefrustreerd zijn over mij

Amuzu wil leren van Doku: "Ik begrijp wel dat de fans gefrustreerd zijn over mij"

23-09-2023 11:16
8

Francis Amuzu is nu al even de langst dienende speler bij RSC Anderlecht. Toch ligt de 24-jarige vleugelspeler niet bij elke supporter in de bovenste schuif. Dat heeft vooral te maken met zijn gebrek aan statistieken, beseft hij zelf ook.

"Ik moet zeggen dat ik wel begrijp dat de fans een beetje gefrustreerd zijn over mij", gaat Amuzu het discussiepunt niet uit de weg bij Het Nieuwsblad. Volgens hemzelf zit er nog meer in dan er tot nu toe is uitgekomen. "Ik besef voor alle duidelijkheid dat ik niet efficiënt genoeg ben. Als ik een actie maak, volgt er nog te vaak een slechte voorzet', klinkt het. Ook zijn doelpuntenproductie moet naar omhoog, beseft hij.

Als Amuzu ooit de stap naar een grotere club of competitie wil zetten, zal hij zijn cijfers moeten opkrikken. Elders ligt de lat vaak immers nog hoger. "Maar voor alle duidelijkheid: ik probeer er wel aan te werken", verzekert hij de criticasters. "Na elke training doe ik extra afwerkoefeningen met Roel (Clement, nvdr.)." Op training merkte hij al verbetering op, nu moet dat nog omgezet worden naar wedstrijden. Voorlopig staat zijn teller op twee stuks in deze Jupiler Pro League. Over het hele vorige seizoen heen prikte hij slechts drie keer.

Intussen is Amuzu al voorbijgestoken door Jérémy Doku, die ook uit de Anderlecht-academie doorstroomde. Sinds zijn fraaie transfer naar Manchester City geldt de Rode Duivel nog meer als voorbeeld. Ze horen elkaar ook geregeld. "Jérémy zegt altijd dat ik gewoon mijn acties moet durven te maken. Durf, durf, durf. Ik weet wat je kunt, dus doe gewoon je ding. Niet te veel nadenken", deelt Amuzu de wijze raad van zijn vriend.