'PSV met Bakayoko favoriet voor titel, zo eerlijk moet je zijn met onze selectie'

'PSV met Bakayoko favoriet voor titel, zo eerlijk moet je zijn met onze selectie'

20-09-2023 10:46
1

Jerdy Schouten is nog altijd zielsgelukkig met zijn stap naar PSV. De middenvelder maakte de overstap van Bologna naar Eindhoven voor een aantal redenen. Zo wil hij meer in de picture komen bij Oranje, denkt hij dat PSV favoriet is voor de titel en maakt de club een goede kans om ver te komen in de Champions League.

"Ik vind PSV wel favoriet voor de titel ja", vertelt een zelfverzekerde Schouten in gesprek met Voetbal International. "Zo eerlijk moeten we zijn als je onze selectie ziet. Het zou gek zijn als ik iets anders zou zeggen. De verwachtingen mogen hoog zijn, maar we zijn zeker niet de enige goede ploeg. Alleen kan ik nu niet zeggen dat er een team echt veel beter is dan wij. Dus moet je uitspreken dat je kampioen moet worden."

Ook over een mogelijke plek bij Oranje straalt de zelfverzekerdheid ervan af bij Schouten. "Het is een missie en een doel. En ik geloof erin dat het lukt. Misschien pas ik wel goed op de plek naast Frenkie. Nou die kans moet ik dan maar verdienen. Zo goed spelen voor PSV dat ik aanmerking kom voor Oranje. Een droom als spelen op een EK wil ik zeker nog graag verwezenlijken."

PSV begint woensdag ook aan een nieuw seizoen in de Champions League. Volgens Schouten is Arsenal een lastige tegenstander, maar over de rest is hij een stuk optimistischer. "Arsenal is denk ik de favoriet en met de anderen moeten wij waarschijnlijk om plaats twee spelen. Als dat niet lukt, wil dat overigens niet zeggen dat we hebben gefaald. Sevilla en Lens zijn clubs die min of meer gelijkwaardig zijn aan PSV. Overwinteren in de Champions League moet zeker kunnen."