Geen enkele verdediger in België is in staat om Nusa af te stoppen

"Geen enkele verdediger in België is in staat om Nusa af te stoppen"

16 september - 10:28
19

Antonio Nusa is zijn naam volop aan het maken. Bij Club Brugge is de flankspeler uitstekend uit de startblokken geschoten en dat kreeg een vervolg bij de Noorse nationale ploeg, waar hij drie assists en één doelpunt verzamelde. Een nieuwe ster lijkt definitief geboren. Clinton Mata had dat al lang zien aankomen.

De huidige verdediger van Olympique Lyon deelde het voorbije anderhalve jaar de kleedkamer met Nusa. Meteen bij zijn binnenkomst had Mata zijn enorme potentieel in de smiezen, ook al kwam de Noor bijzonder verlegen over, staat te lezen in Het Laatste Nieuws. Op training vielen de monden soms open van verbazing, maar in de wedstrijd lukte het niet onmiddellijk. Mata gaf hem daarom geregeld volgende raad mee: "Zelfs al mislukt een dribbel, da's niet erg. Dan recupereer ik de bal wel en geef ik hem weer aan jou." Op die manier probeerde hij als mentor dienst te doen. "Nusa moest zich gewoon zien te ontspannen."

Die verandering trachtte Mata vooral op het trainingsveld te bewerkstelligen. Hij moedigde Nusa aan om zoveel mogelijk de één-op-één met hem op te zoeken. "Soms lukte het hem ook om me te dribbelen, wat me blij maakte. Maar even goed ging ik bewust hard in duel. Om hem te laten voelen hoe verdedigers kunnen zijn", legt de verdediger uit.

Intussen lijkt Nusa helemaal los bij Club Brugge. Het zet Mata aan tot enkele grote uitspraken. "Kijk, geloof me: geen enkele verdediger in België is in staat om Nusa te stoppen. Wie tegen hem moet spelen, zorgt maar beter dat hij goed is uitgeslapen, veel water heeft gedronken en een Dafalgan bij zich heeft, want Nusa zal de wereldtop halen", klinkt het lovend.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s