OFFICIEEL: Nederlaag tegen Albanië wordt Santos fataal: Polen maakt ontslag bekend

OFFICIEEL: Nederlaag tegen Albanië wordt Santos fataal: Polen maakt ontslag bekend

13 september - 20:33

Fernando Santos is door de Poolse voetbalbond per direct uit zijn functie ontheven, zo meldt de PZPN op de eigen website. De 2-0 nederlaag tegen Albanië van afgelopen zondag zou de druppel zijn geweest voor de bond.

De Portugese oefenmeester trad in januari in dienst als bondscoach van het Poolse nationale team, maar heeft niet zijn stempel kunnen drukken op het elftal. Al na de eerste wedstrijden kreeg de trainer kritiek, nadat er met 3-1 van Tsjechië werd verloren en Albanië thuis met 1-0 aan de kant werd gezet. Hierna werd er nog een overwinning op Duitsland behaald, maar werd dat resultaat al snel teniet gedaan door nederlagen tegen Moldavië en Albanië.

Na negen maanden komt er zodoende een einde aan het bondscoachschap van Santos, die uitspreekt het een genoeg te hebben gevonden om aan het roer te staan: "Ook al komt er een einde aanonze samenwerking, ik ben dankbaar dat ik leiding heb mogen geven aan het Poolse nationale team en ik wens het allerbeste aan Polen en zijn bevolking, die mij in de arme sloot toen ik hier woonde", aldus Santos.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s