Twijfels over Faes als vaste keuze: 'Wout zit niet helemaal op dezelfde lijn'

Twijfels over Faes als vaste keuze: 'Wout zit niet helemaal op dezelfde lijn'

13 september - 13:46
26

De Rode Duivels boekten zes op zes in hun septemberinterlands. Na Azerbeidzjan dook er kritiek op, maar tegen Estland werden die twijfels grotendeels weggeveegd. Rond Wout Faes blijft echter onzekerheid heersen. 

Ook in Franstalig België is men niet helemaal overtuigd geraakt van de dubbele prestatie van Faes. Sinds Domenic Tedesco de sleutels van de nationale ploeg in handen kreeg, is de mandekker van Leicester City een vaste waarde geworden. 'Wout pas tout à fait en phase', bloklettert La Dernière Heure echter met een woordgrapje. 'Wout zit niet helemaal op dezelfde lijn', zo kan je het vertalen.

De verdediger liet enkele steken vallen, zowel in Azerbeidzjan als dinsdag tegen de Esten. 'Faes heeft geen geruststellende indruk nagelaten', klinkt het bij LDH. Hem afschrijven doet de krant ook niet, er klinkt eerder onwetendheid. 'Wat is het niveau van Faes? Of met andere woorden: heeft hij het niveau om titularis te zijn bij de nationale ploeg?'

De komende weken zal Faes zich bij Leicester moeten blijven bewijzen met het oog op de interlands in oktober. Dat moet dan wel in de Championship gebeuren, na de degradatie van The Foxes.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s