Champions League-lijst van Antwerp is ingevuld: Wel Wijndal, maar geen Frey

Champions League-lijst van Antwerp is ingevuld: Wel Wijndal, maar geen Frey

12-09-2023 18:39 Laatste update: 19:04
14

De UEFA heeft dinsdag officieel bekendgemaakt welke spelers zijn ingeschreven om in de groepsfase van de Champions League te mogen spelen. Ook de teamlijst van Royal Antwerp FC is bekend. Owen Wijndal kan dit seizoen in het kampioenbal spelen voor The Great Old. Michael Frey (voorlopig) niet.

Alle Champions League-deelnemers moesten voor maandag 4 september om 24.00 hun teamlijst hebben ingevuld. Antwerp stelde Wijndal pas 5 september officieel voor aan het publiek, maar blijkbaar is hij wel tijdig ingeschreven geraakt bij de UEFA. De Nederlandse huurling van Ajax mag dus voor Antwerp in het Kampioenbal spelen dit seizoen.

Dat Frey overbodig is op de Bosuil was al een tijdje duidelijk. De laatste maanden van vorig seizoen werd de Zwitser verhuurd aan Schalke 04. Deze zomer keerde de aanvaller terug uit Duitsland, maar in de plannen van Mark van Bommel past hij niet. Frey speelde dit seizoen nog geen minuut in de Jupiler Pro League en staat nu ook niet op de Champions League-lijst van Antwerp.

A-lijst en B-lijst
Elke Champions League-deelnemer kan maximaal 25 speler inschrijven voor het toernooi op een zogeheten A-lijst. Daar moeten verplicht minstens 2 doelmannen bij zijn. De indeling op de site van de UEFA is niet altijd even logisch. Zo wordt Mandela Keita als verdediger vermeld. 

Verder is er ook nog B-lijst. Die B-lijst bevat spelers die geboren zijn op of na 1 januari 2002. Verder moeten de spelers van die lijst onder meer minstens 2 jaar bij hun huidige club spelen sinds hun 15e. Bij Antwerp staat bijvoorbeeld Arthur Vermeeren op de B-lijst, maar dat maakt voor het spelen in de Champions League niets uit. Zowel de spelers van de A-lijst als de B-lijst mogen spelen in het toernooi.

Na de groepsfase kunnen clubs hun lijst nog (deels) aanpassen.

De Champions League-lijst van Royal Antwerp FC
Doelmannen
Jean Butez
Ortwin De Wolf
Mathis Van Gils *
Niels Devalckeneer *
Senne Lammens

Verdedigers:
Ritchie De Laet
Björn Engels
Owen Wijndal
Toby Alderweireld
Mandela Keita
Zeno Van Den Bosch *
Jelle Bataille
Soumaula Coulibaly
Kobe Corbanie *
Sofian Elmazhad *
Kyano Delaporte *
Andreas Verstraeten *
Dorian Dessoleil

Middenvelders
Gyrano Kerk
Alhassan Yusuf
Jacob Ondrejka
Chidera Ejuke
Jurgen Ekkelenkamp
Milan Smits *
Arthur Vermeeren *
Adam Zaânan *
Marko Mitrovic *
Nolhan Courtens *
Milo Horemans *

Aanvallers:
George Ilenikhena
Michel-Ange Balikwisha
Arbnor Muja
Vincent Janssen
Anthony Valencia
Dieter Van Hees *
Gwendal Degallaix *
Abderahmane Soussi *

* B-lijst