‘Medisch team van Nigeria kon geen groen licht geven voor Orban (KAA Gent)’

‘Medisch team van Nigeria kon geen groen licht geven voor Orban (KAA Gent)’

10-09-2023 19:32
5

Jose Peseiro, de bondscoach van Nigeria, heeft besloten om geen risico’s te nemen met KAA Gent-spits Gift Orban. De spits klaagde over discomfort in zijn been, het medische team van Nigeria heeft vervolgens geen groen licht gegeven om Orban te laten voetballen. Orban miste hierdoor de match tegen Sao Tome en Principe voor de Afrika-cup kwalificatie.

Orban gaf zaterdag aan dat hij last had van zijn been, maar hij benadrukte dat het niets ernstigs was. Vervolgens trainde Orban mee met Nigeria en onderging hij zondagochtend een laatste check. Deze check zorgde ervoor dat het medische team tot de conclusie kwam dat het onverstandig was om Orban mee te laten spelen.

Het is nog onduidelijk wat de precieze blessure van Orban is. Nigeria heeft in ieder geval besloten om geen onnodige risico’s te nemen met de talentvolle spits van Gent. Andere bekende ploeggenoten bij Nigeria zijn Gent-ploegmaat Jordan Torunarigha, Victor Boniface (ex-Union), Victor Osimhen (ex-Charleroi) en Raphael Onyedika (Club Brugge).