Saintfiet en Gambia moeten toch spelen ondanks aardbeving

Saintfiet en Gambia moeten toch spelen ondanks aardbeving: “Onacceptabel”

10 september om 18:02

Tom Saintfiet, onze landgenoot en bondscoach van Gambia, was in Marrakech tijdens de aardbeving in Marokko. Saintfiet beleefde zeer angstige momenten, maar bleef gelukkig ongedeerd. De bondscoach ging ervan uit dat Gambia niet meer in actie zou gaan komen in verband met de aardbeving, maar de Afrikaanse voetbalbond verplicht Gambia en Saintfiet nu toch om te spelen.

Gambia speelt op dit moment geen interlands in eigen huis. Het stadion in Gambia is onder constructie en dat is de reden waarom de interland tegen Congo-Brazzaville in Marokko gespeeld wordt, midden in het rampgebied. Saintfiet is hier niet over te spreken. “Dit is onacceptabel en respectloos. Maar the show must go on, klaarblijkelijk”, citeert Het Laatste Nieuws de bondscoach.

Saintfiet gaf eerder aan dat hij zich niet voor kon stellen dat de interland tussen Gambia en Congo-Brazzaville toch door zou gaan. “Het zou van menselijkheid en respect voor de dodelijk slachtoffers getuigen om de wedstrijd uit te stellen. Het zou absurd zijn om nu te moeten spelen”, deelde Saintfiet eerder aan Het Nieuwsblad.

Saintfiet was zelf ook enorm geschrokken van de aardbeving. “Het waren misschien slechts dertig seconden, maar het voelde eindeloos aan. Dit was een van de bangste momenten uit mijn leven”, besluit de bondscoach.