Landgenoot en bondscoach Saintfiet na aardbevingen Marokko

Bondscoach Saintfiet na aardbevingen: “Een van de bangste momenten uit mijn leven”

9 september om 21:14

Tom Saintfiet, de bondscoach van Gambia, was in Marrakesh tijdens de zware aardbevingen van vrijdagnacht in Marokko. Onze landgenoot vertelt over zijn persoonlijke ervaring met de aardbeving en geeft aan dat het respectloos zou zijn om alsnog te gaan voetballen.

Het nationale stadion van Gambia is nog niet klaar, daarom zou Gambia de beslissende kwalificatiematch tegen Congo-Brazzaville gaan spelen in Marokko. Saintfiet geeft aan dat hij dit niet van plan is. “We hebben nog niets gehoord van de CAF (Afrikaanse Voetbalfederatie, red.), maar het zou van menselijkheid en respect voor de dodelijk slachtoffers getuigen om de wedstrijd uit te stellen. Het zou absurd zijn om nu te moeten spelen.”, citeert Het Nieuwsblad Saintfiet.

Saintfiet vertelt verder hoe hij persoonlijk de aardbeving in Marrakesh ervaarde. De bondscoach meldt dat hij eerst dacht dat er hard op de deur gebonkt werd en dat hij zich nog niet besefte dat het om een aardbeving ging. “Ik ben naast mijn bed gaan liggen en heb me met kussens bedekt. Toen er niets meer op de kussens viel, ben ik zo snel mogelijk naar buiten gerend”, vertelt Saintfiet.

Gelukkig bleef iedereen in het hotel van Saintfiet ongedeerd, toch maakte de aardbeving een flinke indruk op Saintfiet. “Het waren misschien slechts dertig seconden, maar het voelde eindeloos aan. Dit was een van de bangste momenten uit mijn leven”, besluit de bondscoach.