Gündogan wijst met de vinger naar Man City: Hebben te lang gewacht

Gündogan wijst met de vinger naar Man City: "Hebben te lang gewacht"

10 september - 14:02

FC Barcelona-middenvelder Ilkay Gündogan heeft tegenover het Spaanse AS tekst en uitleg gegeven over zijn beslissing om Manchester City te verlaten. De Duitser was in het afgelopen seizoen een belangrijke kracht voor de formatie van trainer Pep Guardiola, maar trok toch de deur achter zich dicht.

Met Gündogan won Manchester City in het vorige seizoen voor het eerst de treble, met voor het eerst de winst van de UEFA Champions League. Hoewel Gündogan een belangrijke rol had in het success, besloot hij na zeven seizoenen in dienst van City om uit Engeland te vertrekken. De club had vertrouwen in het verlengen van het contract van de middenvelder, maar volgens hem wachtte de club te lang: "City heeft te lang gewacht met concrete gesprekken. Als ze eerder actie hadden ondernomen, was de situatie anders geweest", aldus de voormalig speler van Borussia Dortmund.

Gündogan maakte uiteindelijk de overstap naar Barcelona, dat door de moeilijke financiële situatie vrijwel alleen transfervrij spelers binnen kan halen. De Duitser prijst zichzelf gelukkig met zijn overstap: "Het is perfect afgelopen, het had niet op een beter moment kunnen komen. Als kind had ik al de droom om voor Barcelona te spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s