Staat water Oostende aan de lippen? “Amerikanen willen geen extra euro investeren

Staat water Oostende aan de lippen? “Amerikanen willen geen extra euro investeren"

8 september - 22:25
8

Sportief gaat het KV Oostende al enkele maanden niet meer voor de wind. Op financieel vlak gaat het blijkbaar niet veel beter. Peter Van Nuffel, de voorzitter van de supportersfederatie Kustboys, merkt op dat de Amerikaanse aandeelhouders almaar meer hun handen van de club lijken af te trekken.

Vorig seizoen kon KV Oostende zich niet handhaven in de Jupiler Pro League. Dit seizoen begon het aan de Challenger Pro League met een één op twaalf. Volgens Sportwereld heeft Oostende ondertussen ook deurwaarders aan zijn deur. Leveranciers wachten blijkbaar nog op grote sommen. Eind van deze maand moet KV Oostende verschijnen voor de kamer voor ondernemingen in moeilijkheden van de ondernemingsrechtbank. De club moet zich dan verantwoorden voor zijn financiële toestand.

Van Nuffel ziet met lede ogen aan hoe het met zijn favoriete club gaat. “De Amerikanen willen ook geen extra euro meer investeren in de club. Het lijkt ons duidelijk dat de aandeelhouders KVO nu volledig hebben opgegeven. Veel beloftes en aanvankelijk ambitieus. Nu laten de Amerikanen de club vallen als een baksteen”, klinkt het in Sportwereld.

Succesje in de beker
Voorlopig moet Oostende nog niet vrezen voor een faillissement. Maar vers geld kan natuurlijk geen kwaad. Een overname zou een optie zijn om weer nieuw leven in de club te blazen. Vrijdag was er trouwens sportief nog goed nieuws voor KVO. Het plaatste zich voor de volgende ronde van de Beker van België. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s