Nusa kent droomdebuut bij Noorwegen met doelpunt en assist, ook Vetlesen scoort

Nusa kent droomdebuut bij Noorwegen met doelpunt en assist, ook Vetlesen scoort

07-09-2023 20:57
44

Club Brugge heeft er sinds donderdag een international bij. Antonio Nusa vierde immers zijn debuut voor Noorwegen. De 18-jarige winger toonde zich tegen Jordanië met een doelpunt en een assist. Ook Club Brugge-ploegmaat Hugo Vetlesen pikte in de 6-0 zege zijn doelpuntje mee. 

Noorwegen speelt pas dinsdag een match met inzet. Dan nemen de Noren het op tegen Georgië in de EK-kwalificaties. Tegen Jordanië begon Stale Solbakken daarom met een experimenteel elftal. Erling Haaland blijf bijvoorbeeld op de bank. Daar begon Vetlessen.

Nusa mocht wel starten en dat Jordanië snel door. Na amper 11 minuten als international was de jongeling van Club Brugge trefzeker. Daarna bleef Nusa zich tonen. Iets voorbij het halfuur pakte hij uit met een assist voor Larsen bij de 3-0 van Noorwegen. Tussendoor had Ajer nog gescoord. Door een treffer van Bjorkan stond er 4-0 op het scorebord aan de rust.

Op het uur kwam Vetlesen tussen de lijnen. De middenvelder van Club Brugge zette na een treffer van Finne de eindscore op het bord. Nusa mocht na een geslaagd debuut gaan rusten na 73 minuten.