Ronaldo zet punt achter rivaliteit met Messi: 'We hebben geschiedenis geschreven'

Ronaldo zet punt achter rivaliteit met Messi: 'We hebben geschiedenis geschreven'

06-09-2023 23:47
9

Cristiano Ronaldo voelt geen rivaliteit meer tussen hem en Lionel Messi. De Portugese sterspeler erkent jaren lang de absolute top te hebben gedeeld met de Argentijn, maar daar is volgens hem nu geen sprake meer van. 

"Die rivaliteit is klaar", aldus Ronaldo woensdagavond op de persconferentie van het Portugese nationale elftal, dat komende vrijdag een EK-kwalificatieduel met Slowakije afwerkt. "Het was goed en het publiek genoot ervan. Als je van Cristiano Ronaldo houdt, hoef je Messi niet te haten. We zijn allebei erg goed en hebben voetbalgeschiedenis geschreven", blikt de aanvaller van Al Nassr terug.

De inmiddels 38-jarige Ronaldo heeft veel waardering voor zijn Argentijnse collega. "We worden over de hele wereld gerespecteerd, dat is het belangrijkste. We delen het podium al vijftien jaar en zijn geëindigd als, vrienden kan ik niet zeggen, maar wel professionele collega's die elkaar respecteren."

Woensdagavond werd bekend dat Ronaldo voor het eerst sinds 2003 niet genomineerd is voor de Ballon d'Or. Messi daarentegen wel. Hij geldt volgens de bookmakers zelfs als een van de grote kanshebbers voor de eindzege. De uitreiking in Parijs is op 30 oktober.