'Bom' Van Gaal zorgt voor internationale ophef, Argentijnen reageren eensgezind

'Bom' Van Gaal zorgt voor internationale ophef, Argentijnen reageren eensgezind

5 september - 09:45 Laatste update: 10:13
22

'Vooropgezet spel' noemde Louis van Gaal de wereldtitel van Argentinië op maandagavond, in gesprek met de NOS. Woorden die binnen de landsgrenzen voor roering zorgden, maar die ook in de buitenlandse media breed worden uitgemeten.

De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal deed de uitspraken tijdens de Eredivisie Awards, die op maandagavond werden uitgereikt, waarna het nieuws zich snel verspreidde. 'Van Gaal gooit bom', kopt Mundo Deportivo. Het Spaanse medium omschrijft Van Gaal als iemand die tijdens het toernooi al de nodige aanvaringen had met Lionel Messi en consorten en er is veel aandacht voor hoe de verhouding tussen Van Gaal en de FIFA, waar Argentijnse media zich meer richten op de controverse tussen de Nederlandse oefenmeester en hun land zelf, met Messi in het bijzonder.

'Nieuwe aanval van Van Gaal tegen Argentinië', kopt Infobae. 'De controversiële Van Gaal richt zich wéér op de WK-winnaar', stelt Minuto Uno. Dat men het in Zuid-Amerika ziet als een terugkerend item, blijkt ook uit de titel van het artikel dat het medium Olé aan de uitspraken wijdt: 'Nieuwe provocatie van Van Gaal jegens Messi'. De Argentijnse media zijn het allen over één ding eens: Nederland heeft de nederlaag geen plek kunnen geven. 'De wond bloedt nog, op ongekende wijze', schrijft TyC Sports.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s